De fleste av oss har en eller flere livskriser i løpet av livets gang. Kjente psykologer har forklart disse som kriser i utviklingen av oss selv. Disse krisene blir ofte utløst av forandringer i vår tilværelse som samlivsbrudd og sorg. Å miste jobb, pubertet, flytting til ny adresse eller alvorlig sykdom er også triggere for en livskrise. Som ved det meste er det individuelt hvordan vi takler dette.

Hva er en livskrise? En livskrise kan ramme alle mennesker og oppstår ofte i forbindelse med store livsendringer, som for eksempel skilsmisse, at barna flytter hjemmefra, bytte jobb eller overgang til pensjonisttilværelse. Du kan havne i en krise når de store spørsmålene i livet dukker opp. Hvem er jeg nå? Hva bør jeg bruke tiden min på? Har jeg levd det livet jeg ønsket? Bør jeg gjøre endringer i livet mitt? Er jeg glad? Hvis du sliter med å finne meningen med livet ditt og ikke føler deg glad og fornøyd, kan du være i en livskrise. Livskriser kan i stor grad bidra til å gjøre oss sterkere og noen ganger må vi gjennom en krise for å ta livet opp til vurdering og gjøre passende endringer i livet.

Håndtere og støtte i en krise: Hvis du er i en livskrise, kan det være veldig givende å dele tankene og følelsene som fyller deg. Vi kan tilby deg hjelp til å skape oversikt og innsikt i din situasjon samt hjelp og støtte til å gjøre de endringene i livet som kan være meningsfulle for deg. Vi vil spesielt fokusere på at du skal kunne leve livet ditt i samsvar med dine personlige verdier og drømmer, slik at livet får innhold og mening.